Składniki:
schab lub karkówka 4 plastry
sól, pieprz, majeranek (lub przyprawa do mięs)
majonez 4 łyżki
keczup 4 łyżki
cebula 1
Wykonanie:
Mięso umyć, osuszyć, posypać przyprawami i odstawić,
co najmniej na godzinę. Majonez wymieszać z keczupem, smarować kotlety z obu
stron i ułożyć w naczyniu żaroodpornym.
Każdy kotlet przykryć plastrem cebuli. Piec pod przykryciem przez 40 minut w 180 stopniach, po czym odkryć i zapiec przez kolejne 10 minut. Podawać z kluseczkami lub ziemniakami.
Każdy kotlet przykryć plastrem cebuli. Piec pod przykryciem przez 40 minut w 180 stopniach, po czym odkryć i zapiec przez kolejne 10 minut. Podawać z kluseczkami lub ziemniakami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz