Składniki:
skrzydełka kurczaka 6
cebula 1,5
czosnek granulowany 5-6 łyżeczek (lub
świeży zmiażdżony 5-7 ząbków)
chili z pestkami pokruszona 2 lub w
proszku 4-6 łyżeczek
pieprz mielony 4 łyżeczki
sos sojowy 4 łyżki
olej 4 łyżki
olej do smażenia
Wykonanie:
Skrzydełka umyć, osuszyć, odciąć
piórka, podzielić na dwie części. Obsypać czosnkiem, chili i pieprzem. Polać
sosem sojowym. Obraną cebulę drobno poszatkować, wyłożyć na skrzydełka. Skropić
olejem, całość dokładnie wymieszać,
przykryć i odstawić (najlepiej na noc do lodówki).
Smażyć na rozgrzanym, głębokim
oleju.przykryć i odstawić (najlepiej na noc do lodówki).
Podawać z ziemniakami i surówką.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz