Translate

sobota, 9 listopada 2013

Skrzydełka na ostro




Składniki:

skrzydełka kurczaka 6
cebula 1,5
czosnek granulowany 5-6 łyżeczek (lub świeży zmiażdżony 5-7 ząbków)
chili z pestkami pokruszona 2 lub w proszku 4-6 łyżeczek
pieprz mielony 4 łyżeczki
sos sojowy 4 łyżki
olej 4 łyżki
olej do smażenia

Wykonanie:

     Skrzydełka umyć, osuszyć, odciąć piórka, podzielić na dwie części. Obsypać czosnkiem, chili i pieprzem. Polać sosem sojowym. Obraną cebulę drobno poszatkować, wyłożyć na skrzydełka. Skropić olejem, całość dokładnie wymieszać,
przykryć i odstawić (najlepiej na noc do lodówki).
Smażyć na rozgrzanym, głębokim oleju.
Podawać z ziemniakami i surówką.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

DRUKUJ